Aandacht voor vacaturefraude bij Kassa met uitleg door Jobsonline

Afgelopen jaar werd in de uitzending van het Nederlandse TV Programma "Kassa" aandacht besteed aan het probleem dat vacaturefraude heet. Hieronder zie je het fragment over vacaturefraude.

Werkzoekenden worden regelmatig geconfronteerd met nepvacatures. Oplichters maken daarin met niet bestaande bedrijven misbruik van werkzoekend Nederland. Wij waarschuwden kandidaten al met 5 tips om te voorkomen dat je slachtoffer wordt en met een uitgebreide uitleg over wat vacaturefraude nu precies is.

Fragment vacaturefraude bij Vara Kassa

Voor het item over vacaturefraude werkt Jobsonline, als één van de grote vacatursites in Nederland en België,  mee aan het programma. Ons werd gevraagd naar de ervaringen met dit probleem op de online vacaturemarkt omdat wij met onze strenge aanpak en vernieuwde werkwijze de nepvacatures succesvol weren van onze website.

Hieronder zie je het hele fragment op Kassa TV.

Ben jij ergens een vreemde vacature tegengekomen of werd jou naar aanleiding van een vacature om zaken zoals genoemd in het fragment gevraagd, trap er dan niet in en meldt de vacature direct bij de website waar u deze gezien heeft. Ook adviseren wij in voorkomende gevallen altijd aangifte te doen bij politie.

En onthou goed: Als het te mooi is om waar te zijn, is het meestal niet waar!


© Jobsonline 1999 - 2021 | Powered by MediaTrend B.V. | KVK 37099063 | All Rights Reserved

Wij plaatsen cookies om een optimale gebruikservaring te kunnen bieden. Meer informatie